August 20, 2008

16.8.2008 (updated)


"Sesungguhnya semulia-mulia di sisi Allah adalah orang yang lebih taqwanya di antara kamu"

Surah al-Hujurat :13



"Ya Allah bantulah aku untuk mengingatiMu, mensyukuri nikmatMu dan memperbaiki amalan ku kepadaMu"

HR. Abu Dawud 2/86 dan An-Nasai 3/53. Al-Albani menshahihkannya dalam Shahih Abi
Dawud, 1/284



"Segala puji bagi Allôh dengan pujian yang banyak, segala puji bagi Allôh dengan pujian yang banyak, segala puji bagi Allôh dengan pujian yang banyak. Maha Suci Allôh di waktu pagi dan sore”. (Diucap-kan tiga kali). “Aku berlindung kepada Allôh dari tiupan, bisikan dan godaan setan
HR. Abu Dawud 1/203, Ibnu Majah 1/265 dan Ahmad 4/85. Muslim juga meriwayatkan
hadits senada dari Ibnu Umar
.........

Congratulations to all 5th batch of Doctor of Dental Surgery (DDS, USM) for making it through the WOW (wonderful+awful) years. Alhamdulillah, we made it friends. The 1st picture was editted by a friend of mine (credit to him). Amiklah gambar tu. Truly yours :)

Dr. Wan Syuhada Wan Abdul Razak, Dr. Zuriadah Bakar, Dr. Razliza Razali, Dr. Lee Yue Ming, Dr. Tg. Hairun Hafizah Tg Abdullah, Dr. Nik Siti AIsyah Mohamed Noor, Dr Aina Mardhiah Md Khairi, Dr. Ahmad Fikri Marzuki, Dr. Adlin Aslina Suhaimi, Dr. Ling Keong Teck, Dr. Juzailah Roffie, Dr. Suhainah Hashim, Dr. Hafizah Ibrahim, Dr. Zuhaidah Zuber, Dr. Nur Azliani Ab Halim, Dr. Zenty Erma Zakaria, Dr. Noraida Mamat, Dr. Abdul Rahim Rosli, Dr. Rosnani Mamat, Dr. Arni Azma, Dr. Azaitun Akma Shahrin, Dr. Fazlinda Baharin, Dr. Nik Noorul Azzam Nik Yusoff, Dr. Noor Airin Muhamad Aidil Koay, Dr. Nurul Diyana Sharifudin, Dr. Sylivester Peter, Dr. Shahneza Ahmad, Dr. Suharni Puteh, Dr. Umi Marhiyyah Mat Ali, Dr. Siti Amira Bashir, Dr Nor Azyytie Ab Rahman, Dr. Runin Mambak, Dr. Umar Kamali, Dr. Yap Wai Ying, Dr. Norsaila Hassim,Dr. Nur Ruzanna Shahruddin, Dr. Sh. Sajidah Wan Muhammmad Nasir, Dr. Nurul Ain Jaafar, Dr. Amnah Ahmad Rusdi, Dr. Siti Hafizah Meor Ahmad, Dr. Rabitah Kamarudin, Dr. Sophia Ann Murray, Dr. Nur Hafizah Kamar Affendi, Dr. Koh Mei Leng, Dr. Norfaiza Sabri, Dr. Nur Diyana Mahdi, Dr. Siti Nurul Aini Ismail, Dr. Wan Nazihah Wan Abu Bakar, Dr. Nur Ilyana Md Salleh, Dr. Samantha Victoria Samuel, Dr Wan Salwani Wan Sidi, Dr. Nur Haziani Kamaruddin, Dr. Ang Kok Teong

"Since we are small family it was easier to gather us but not all were included. That moments will be memories for the rest of our life. Moments to cherish. We played, we studied, we worked hard, we faced rejections, we being scolded, we failed, we succeced and eventually we won this five years race. Together we unite, we unite for strength. Anyway, is not me to recall all past things~not my subject to mourn and grieve on things that we cannot hold them. What left behind should be at theirs yet rememberance is nice." Dr Siti Hafizah's blog

tak lupa kepada sahabat-sahabat kesayangan kami di USMKK. Thank you so much for your courage and your prayers. We are one, and we will continuously praying for you.


18 comments:

@hiem said...

diyana yg suruh komen..mmm..nice pic..marvellous..excellent..cool..

Ummu Yazid said...

hahaha..letak nama sy gak eh..tak pelah..
lawa giler kan gmbr tu..
rahim, nnti jgn lupa ya org2 kat semenanjung ni..sam dah jauh, awak dah jauh..waa tak de kwn2 nk borak lg lepas ni..huhu

amiklah buat kenangan wat semua.. :)

razliza said...

congrate semua.ingat lagi masa dolu dolu, nangis, kene marah, heheheheh tak kurang jugak ader yang kene puji.tapi skang congrate semua, kita kan dah jadi collegue diaorang kan kan....... tak leh marah kiter cam student lagi. hehheheh.....ehm klu tengok gambar tu mesti ramai yang terpikat,almaklumla kiter kan comel comel.... uhuhu saper yang comel tu????? 5th batch dds usm la. hahhahaha. okey la malasdah nak over ni. okey diyana teruskan dengan blog anda. cayok.

diyana sharifudin said...

hehe..ingat tak kita berebut2 mkn kat anjung cafe..semua org kebulur..lepas tu kita masuk kat blek 'gembira' (kak zent yg bg nama) sama2 conteng papan putih sbb tension kan..lepas tu berebut2 buat written patient kita..waa best nyer semua tu.

lepas tu kita kna pujuk2 technician..alaa best btol

k ja, mak aza kata kita smua lawa..hehe..maaaaalullaaaaa

OVER! :D

@hiem said...

dalam foto ni, ada sape2 yg xde ke..?xterkira plak...tapi,officially,ni la perjumpaan kita terakhir kan?tu pun tak sempat nak tanya khabar semua org..

nurdiyana said...

yana dah grab gamba tu..nice:)
best lak tengok nama2 budak2 batch kiter ngn title dr. kt depan heheh
boleh plak diyana ingat nama2 kitorang

diyana sharifudin said...

to ahiem..hehe
hmm yg tak de ramai gak, kema, aina, mira, ad..sape ntah lg..

tu laa, maybe lepas ni susah dah nk jumpe each other kn..

hmm kwn2 kalo kawen jgn lupa bg tau, tau :p

kalo further ke, dh jd professor ke, dah pattern new handpiece ke (hehe bole ke? :) )

keep me updated :)

diyana sharifudin said...

diyana (sama nama, hehe)
kan kita ad buku grad nite tu, diyana type je sume..hehe
bnyk gak yg tak ingat ejaan, tp trima kasih kepada buku itu :)

dentist rocks :D

Airin Koay said...

housemate, sedih nye bace comment u n k.ija.. kita mmg suka rebut2 nak mkn kat anjung kan? yela, sape lambat lauk abis esp ikan keli sambal! pastu igt x staff nurse slalu bising2 everytime it's almost lunch hour n time blk? kita sumer kan asyik nak kejar requirements. kadang2 pukul 1 pon x abis treat patients lg. hoho. esp bila buat fixed pros. haha.

i never thought finishing school wud be this sad! all in all, the 5 years we spent together esp the last 2 clinical years were the best years in my life! sayang korg semua. xoxo

diyana sharifudin said...

hmm btol..tak sngka sdey gak bla pk blk..

i tharu sgt dgn en hafiz n en mat, slalu sgt temankan i smpai kul 7 kdg2..
i ingat lg, u slalu sgt lalu tpi i n sly hehe, n u slalu tnye "u ok ke diyana?".. thnx God, I'll have u as my housemate, hehe


hmm, dental school, as u said, its wonderful n awful, and it was the wow years i've ever had..

syg korang semua gak :)

fizakama said...

huhu.diyana..pic yg lawa giler..hip n n everybody is in happy mode..
huhu..congrato to all..
kat usm..we are forced to finish requirements,we are forced to listen to nurses(some are good some are bad..esp yg mals2x), and everything we did it by our own_tak suka n no fun meh..
but the things that made we tough when we have friends around us!!! thanx to all..love u all

diyana sharifudin said...

hmm yup..btol2..
tp staff nurse n dsa poly a sgt best..hehe, tak kesah blk kul 7 pun..

aku kagum la dgn ko bid..antara t'awal siap requirement, tp ko still maintain confident..cayalah korang

hmm, ari tu interview uitm, senior kat situ kata usm grad mmg power..hehehe

sophia ann murray said...

huhu... aku terlepas train,baru nak mengomen... weh, ko tak cakap pun ko ada blog... abyway, really enjoy reading your blog.. really great... keep it up!!

hmm... btul gak ek kata rahim... that picture was most probably the last one we would take as a batch. sedih la plak tetiba. dah la tak sempat nak borak2 ngan sume orang.

pape pun, harap2 cyber space will make it much easier for us to have a reunion... tapi reunion lepas korang2 ni dah keje ar, kalau tak parak aku, kak zent and kak teng kena blanja!... ow, dan juga bdk2 yg dah buat l*c*m tuu...!

diyana sharifudin said...

huhu..my blog isn't as great as yours laa sophie..ur blog are soo much into political and i just enjoy reading those politics although i dun really understand the politics..hehe better watch n see je..hehe..so permatang pauh sape menang? kikiki...no comment, aku tak tau..anwar aku daubt, bn nye candidate aku x kenal, yg sorg lg tu lgsung aku x knal..hehe let em decide wats best for em..

actually kn sophie, knvo ari tu aku nk duk lama2 dgn korang sume..nk borak2, to recap our awful memories and yet memorable memories..huhu i luv everything bout us..the unity that we had..missing em badly laaa..huhu..tp my mom nk blk cepat, ad xm ptk..so i've to settle everythng tat day..

captain dr sophie, thnx lot for ur courage n ur support...tharu aku..ingat lg encik roslan ko..smpai ke sudah aku x tpanggil nk wat root planing..hehe..anyway it means a lot..i just need ur support at those difficult times..

nnt kita wat reunion..big reunion :)

Airin Koay said...

aarrggghhh.. i pon nak join jugak, citer pasal dulu2. time kita students n muda2. macam la skang ni tua sgt kan.. haha.

my goodness. remember x, dulu2 time 1st year, dlm hati masing2 x sbr nak naik final year, x sbr nak grad. (i know everyone must have felt this!) now kita dah successfully graduated n busy discussing bout postgrad pulak! specialty ape la, join Uni mana la. while some others are already preparing to settle down with their partners for life!

we are officially old! haha

diyana sharifudin said...

yeah airin.we are officially old enough to settle down..
hmm, it will be great if we can gather one day, hmm family day let say, bring ur kids along, and we chat till night. by the time sumone dh entitled prof, sumone else dh jd ketua pengarah, or sumone else dah jd menteri pembangunan wanita (kan sophie.hehe)

kita wat ya gathering tu...:)

housemate: cpt2 settle down.hehehe

shen said...

salam diana..kagum dgn blog diana nie.x sangka akan kewujudannya..sedih plak baca komen2 korang sume..bukan sedih apa,tkenang zaman silam dulu..pahit manis kan??anyway sekarang ni kita dah keep moving forward..a lot of things to do,to think,to settle..all the best to us!!!

ustaz is said...

Salam ziarah....

http://ustaz-ismail.blogspot.com

Semoga beroleh kebaikan bersama...