June 02, 2009

Cerita itu ini
Assalamualaikum wbt

" Di dalam hati manusia ada kekusutan dan tidak akan terurai kecuali menerima kehendak Allah, di dalam hati manusia ada kesedihan dan tidak akan hilang kecuali seronok mengenali Allah" Ibn Qayyum.


Sudah 25 tahun sudah saya. Alhamdulillah 'ala kulli haal :). Harapan saya, moga sentiasa dalam peliharaan iman, dan dalam petunjukNya sentiasa. Tapi untuk harapan yang sedemikian, saya sendiri yang perlu menjaga urusan saya dan Allah. Jagalah Allah, Allah akan menjaga kamu. Moga dikabulkan, amin.

Kepada teman-teman yang menghantar SMS, terima kasih semua ya? Andai ada yang tak terbalas, mungkin sahaja saya terlepas pandang. Tq, arigato gozaimas, xie2, syukran jazilan :) Nurul Diyana Sharifudin
had an enjoyable and blissful weekend and birthday. tq to all wishes I had. Thank you so much to my family, and friends who added spices in my life. Thank you to a friend who willingly forgive da simple mistakes i did :). Ini status shout out saya dalam Facebook. Alhamdulillah, dan alhamdulillah

Sabtu :
Hanya merehatkan diri dan menguruskan urusan bayaran bil. Operasi sebentar bilik dan dapur.
Malam bermain badminton dengan housemates dan rakan-rakan FYDOs dan terus masak nasi untuk berkelah esok :D.Rabu dan Khamis minggu lepas agak keletihan. Bagi ubat bius kat pesakit kebanyakannya tak menjadi. Bite registration patient tak menjadi (bite registration salah satu prosedur dalam pembikinan gigi palsu), cabutan kebanyakannya end up dengan root fracture, and attempt to remove it failed. Hmm, balik ke rumah, rupa-rupanya mood yang sama dialami oleh housemates saya. Tak pe lah :)

Ahad:
Ke Bako. Pagi-pagi semua ahli rumah menyediakan makanan berkelah. Sandwich saya sangat masin. Otedah housemates saya. Sori, tapi saya akan terus belajar, insya Allah :). Aktiviti yang sangat menyihatkan. Jungle tracking dan melihat kebesaran alam. Terima kasih kepada sahabat2 yang sudi menunggu saya, memegang handbag saya, dan menunjuk jalan dalam hutan. Saya yang paling lembap (biasala enjin tak power :p), tapi terima kasih banyak-banyak sebab sudi menunggu saya :).Alam, memang sentiasa menyejukkan hati. Kerana itulah ciptaan Allah. Cantik dan menyejukkan mata dan hati. Seorang teman berpesan, "istighfar sambil-sambil tengok alam ni :)". Jazakillah sahabat, terisi juga hati. Petang ke Samarahan semula, ada barang
tertinggal, dan menemani rakan-rakan untuk keluar makan.Pulang jam 8pm.Isnin:
Ke rumah Dr. Lani atas jemputan. Drive sendiri diikuti oleh seorang rakan dari belakang (as usual rasa nervous bila kita yang kena lead jalan), dan tiba di Bau, menumpang kereta staff. Kemudian drive pula ke Wisma Seberkas, membeli external hard disk dan 'survey' harga handphone. Cadang mahu membeli handphone sebagai hadiah hari jadi, dan handphone sudah tidak boleh menyimpan nama lagi, terlalu penuh. Tapi disimpankan dahulu hajat, nanti.Sabar, sabar. Tunggu SE. Nokia kita boycott (walaupun function wise Nokia is superior. Teringin makan cheese cake, mengajak rakan-rakan ke Secret Recipe, rancangan bertukar ke makan Pizza Ria. So ramai-ramai makan sana. Adik seorang housemate mengajak mengambil gambar di tugu-tugu Kuching, so, saya join sekali. Ke Hopoh menemani rakan-rakan membeli badminton racket. Dan ke Choice Mall membeli ubat untuk sahabat saya. Moga cepat sembuh sahabat, sayafakillah :) Pulang dalam pukul 830pm.

Selasa:
Housemates mengajak bermain badminton. Court yang sangat murah. Dari jam 8am sampai ke 1pm harga court hanya RM8. Beriya-iya rakan-rakan saya. Saya lewat sedikit, ada urusan roomate saya perlu selesaikan + itu sahaja peluang saya basuh baju guna washing machine (yelah, ada 6 orang ahli rumah, kenala bergilir-gilir ye tak? :p). Sampai ke badminton hall jam 11.00 pagi, terus-terusan main sehingga jam 12.30pm. Rakan-rakan saya yang lain memang masih bermain walaupun sudah bermain dari pukul 9 am! Memang sangat semangat rakan-rakan saya ni.Hehe

Petang, badan masih sakit-sakit sebenarnya. Decided pergi ke Samarahan sahaja esok pagi. Malas nak 'packing'. Mahu benar-benar berehat sebelum memulakan kerja esok.

Itu sahaja cerita itu dan ini. Dah lama tak bercerita...

Sedikit tazkirah
" Di dalam hati manusia ada kekusutan dan tidak akan terurai kecuali menerima kehendak Allah, di dalam hati manusia ada kesedihan dan tidak akan hilang kecuali seronok mengenali Allah" Ibn Qayyum. Moga kan terus-terus dapat menjaga diri dan hati untuk pertemuan yang pasti..amin..

No comments: