May 27, 2008

Subhanallah, Alhamdulillah

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah, Maha SuciNya dari segala kekurangan dan kelemahan.Allahu Akbar.

"Dr. Nurul Diyana Sharifudin". Tatkala mendengar gelaran itu diberikan oleh pengerusi fasa III, Dr. Wan Zaripah, saya benar-benar terharu. Satu demi satu nama-nama doktor pergigian disebut bermula menurut abjad. Debaran menanti nama disebut memang sungguh mengharukan.

"Tahniah, Nurul Diyana, you did well. Remember, this is all His work". My mentor, my 'mak angkat', the good motivator when I was so upset, and she knew most of my ups and downs. Thank you Dr Azizah

"Nurul Diyana, congratulations. U made it! I remembered giving you warnings about your below par level during the first barring list meeting,and now you are among the dean's list names.Congrates!" My dean said when I met him personally

"Nurul Diyana, remember, don't do silly mistakes anymore ok, especially stainless steel crown ;) " Pesan Dr Zuliani a paedodontist

"Nurul Diyana, jangan sampai saya ketuk tangan awak dalam OT lagi" Dr Alia, Head department of Paediatric dentistry warned me

"Diyana, jangan brutal sangat.Hehe" Dr Zaihan ketua jabatan prostodontik memberi amaran..

Maha suciMu Allah. Kejayaan A ini adalah kejayaan yang benar-benar luar dugaanku ya Rabb. Terima kasih Allah atas peluang ini. Terima kasih Allah..

Kepada mama ayah, angah, adik yang tak putus mendoakan along, terima kasih kalian..
Kepada sahabat-sahabat, baik usrah mahupun my gang, mahupun study group member yang sering berubah-rubah ahlinya (hehehe, kenapa ek?), atau rakan-rakan klinik, serta rakan-rakan yang sering memberi bantuan, motivasi, terima kasih.......

Moga kejayaan ini mendekatkanku denganMu, Ya Rabb
Ya Rabb, kurniakanlah kepadaku kekuatan untuk mensyukuri nikmatmu....

9 comments:

fizah said...

Dr Diyana...tahniah2....wah bestnye dah dpt pggl Dr...pasni leh rawat saye yek ;p

semoga diyana terus berjaya..dunia akhirat...doakan saye juga taw...ade pape tips tu sharing2 k...terutamanya tips utk menjadi pelajar yang proaktif..aiseh, asyik leyan blog je smp lupe belajar laa...teman kan utk saling mengingati...insyaAllah =)

DIYANA said...

alhamdulillah ukhti
pujian ini ana kembalikan kepada Pemberi kejayaan ini..

just ingat, rasulullah saw pernah bersabda, "Allah sangat menyukai hambaNya yang melakukan kejayaan dengan sebaik mungkin" HR Tabrani...

Besides, berusahalah kamu di dunia sebagaimana kamu ingin hidup selamanya, dan beramallah seolah-olah ini adalah ibadah terakhir utk kamu...

Allah gave us the equal chance to succeed..so it depends on us, to really succeed or not here, and The Hereafter..

wishing u all da best ukhti :)

hambaAllah said...

syukur Pada ALLAH ukti berjaya stelah 6thn berjuang.

ada x sahabat2 yg x berjaya?
semoga berusaha kembali dan igat setiap itu ada hikmahnya.

fizah said...

insyaAllah, doakan ye Dr..=)pasni diyana nak buat pe? keje spital mn?

DIYANA said...

insya allah, sama2 kita doakan :)..
diyana hari tu apply melaka, selangor, and perak..
and if He wills,
diyana cadang nk amik specialist, then join any uni as a lecturer..hmm teringin utk dpt pahala yg tak putus2 hingga ke sana melalui ilmu yg diturunkan...
to Him i put my trust...


ukhti lak camne?

Anonymous said...

alhamdulillah, tahniah adik.. semoga dua huruf di hadapan nama kita tu tak merubah siapa kita sebenarnya, semoga dpt melaksanakan amanah sebaik2nya.. jgn pandang org pada giginya sahaja hehe :p

-aa

DIYANA said...

alhamdulillah...jzkk ala dua dear ukhti..
hmm, Dr di hadapan bukan bermakna apa-apa, kerana kita masih lg milik Dia..

ya Allah, kurniakanlah kepada kami kekuatan utk mensyukuri nikmatMu..

tkut nk keje..

gul, tgk pd gg? hehe mstilah tak..wholistic approach kn :p

fizah said...

specialist on apa ek? perlu brp thn lagi utk sudah specialist? oo..nti jadik lectrr ye?

fizah di ukm skrg, masih bergelut dgn master...terasa smakin susah...huhu..

DIYANA said...

to hamba Allah
alhamdulillah..jzkk atas doa yg tak putus2..yg amik xm sumenya alhamdulillah pass..juz a few yg blom rezkinya lg

to fizah
i'm thinking of doing paediatric dentistry (pergigian kanak2).how r u so far dear?may Allah ease everything for u dear :)